Колектив Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького разом з громадою міста відзначив День соборності України.

Проректори, директори інститутів та декани факультетів, викладачі та студентська рада на чолі з ректором Олександром Черевком традиційно 22 січня вклонилися борцям за волю України та поклали квіти до Монумента їхньої пам’яті.

— Для мене відзначення Дня Соборності розпочалося з візиту до Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, у межах якого разом із колегами — ректорами, проректорами українських університетів – побували в будинку, де 3 січня 1919 року на засіданні Української Національної ради була прийнята ухвала про злуку Української Народної Республіки із Західно-Українською Народною Республікою. Сьогодні продовжили вшанування пам’ятної дати, 105-річниці з дня, коли український народ об’єднався в єдину соборну державу та 106-ї річниці проголошення незалежності і Української Народної Республіки. Разом із громадськістю Черкас та представниками влади поклали квіти до меморіалу «Борцям за волю України», — зазначив Олександр Черевко.

Нині Україна відстоює свою незалежність та бореться за Соборність своїх земель з тим самим агресором, що і в 1919 році. І лише разом, об’єднавши зусилля усіх громадян України по обидва боки Дніпра, ми зможемо зберегти нашу країну і повернути окуповані росією українські території.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: Денис Коваль, студент 1-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій

Більше у сюжеті ТРК «Ільдана»: