Незабаром стартує вступна кампанія — найвідповідальніша пора для тих, хто планує здобути вищу освіту.

Про нові можливості для вступників 2016 року розповідають начальник навчально-методичного відділу, доцент Максим Гаврилюк та відповідальний секретар приймальної комісії, доцент Володимир Конограй.

Які можливості отримання диплома за іншою спеціальністю у студентів університету?

Гаврилюк Максим Никандрович: У 2016 році з’явилася можливість навчання одночасно за двома освітніми програмами. Студенти, які закінчили перший, другий або третій курс освітнього ступеня бакалавра мають право вступити на навчання на 2 курс за іншою спеціальністю. Для цього необхідно у період з 11 липня до 5 серпня подати до приймальної комісії документи та пройти фахове випробування з відповідної спеціальності. Подавати результати ЗНО при цьому не потрібно. Навчання здійснюється за контрактом. Єдине обмеження студент не може одночасно навчатися за двома денними формами навчання на різних спеціальностях.

Сучасний розвиток суспільства та технологій висуває нові вимоги до професійної кваліфікації працівників будь-якої галузі. Сьогодні не можна за один раз, навіть за 5 або 6 років, підготувати людину до професійної діяльності на все життя. Адже нині щорічно оновлюється близько 5% теоретичних і 20% професійних знань. Тому все більшої актуальності набуває здобуття освіти протягом життя.

Які можливості отримання другої вищої освіти?

Конограй Володимир Анатолійович: Правилами прийому у 2016 році передбачено можливість отримання другої вищої освіти на основі диплому бакалавра, спеціаліста або магістра. Для цього вступники повинні у період з 11 липня до 5 серпня подати до приймальної комісії документи та пройти фахове випробування з відповідної спеціальності. Зарахування вступників здійснюється на 2 курс освітнього ступеня бакалавра, термін навчання 3 роки. Навчання здійснюється за контрактом. Можливий вступ як на денну, так і на заочну форми навчання.

Які можливості для здобуття вищої освіти у випускників коледжів, технікумів?

Гаврилюк Максим Никандрович: Як і раніше, такі особи можуть вступати на третій або другий курс освітнього ступеня бакалавра. Нововведенням 2016 року є можливість вступу до університету випускникам медичних коледжів для здобуття фаху психолога, біолога, хіміка, еколога або фахівця з фізичної реабілітації. Прийом документів з 11 до 20 липня. Вступ за результатами фахового випробування.

Приймальна комісія