З нагоди Дня захисту дітей у Черкасах відбулося свято «Мистецький світ дитинства». До його проведення долучилися студенти й викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Вони підготували для маленьких черкащан квести, вікторини, пізнавальні ігри, досліди та майстер-класи.

Уявити себе справжніми дослідниками дітлахи могли на локаціях навчально-наукового інституту природничих та аграрних наук. Для них демонстрували кольорові хімічні досліди та пропонували попрацювати з мікроскопом.

Для юних фізиків і математиків цікавою стала експозиція ННІ інформаційних та освітніх технологій. Тут вони дізнавалися, з якою швидкістю рухається звук та як взаємодіють магніти.

Для тих, хто захоплюється історією, студенти й викладачі ННІ історії і філософії підготували різноманітні вікторини. Найактивніші учасники отримали подарунки.

Юним красуням сподобалася локація ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва. Саме тут для них був поведений майстер-клас із плетіння коси. З новими зачісками дітлахи фотографувалися біля фотозони.

Психологічний факультет підготував для дітей тематичні вправи та вікторини. Разом із студентською молоддю малеча також намалювала спільну картину.

Студенти ННІ інституту української філології та соціальних комунікацій пропонували дітям різноманітні загадки.

А для спортсменів ННІ фізичної культури,спорту та здоров’я підготував майстер-класи. Викладачі демонстрували дітлахам, як правильно робити спортивні вправи з аеробіки і фітнесу. Крім цього, кожен охочий мав змогу пограти у бадмінтон, теніс та у м’яч.

Креативили і в ННІ іноземних мов. Флешмоб, завдання з картами зібрали біля локації чимало маленьких черкащан.

Свято вдалося на славу. Це підтверджують емоції дітей.

Восьмирічний Віктор каже, що найбільше йому сподобалися хімічні досліди:

— Це так класно, експериментувати і досліджувати. Мені дуже сподобалося.

А ось Насті й Вероніці сподобали вправи з іноземних мов. Оскільки дівчатка люблять вивчати англійську мову, то завдання для них були не лише веселі, а й корисні.

Та не самими локаціями запам’ятався цей день для дітлахів і їх батьків.

З нагоди свята художні колективи ЧНУ подарували усім гостям заходу концертну програму.

Більше моментів із цікавого дня пропонуємо переглянути на фото.

Віднайти себе на фото можна ТУТ

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.