Викладач навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та здоров’я, голкіпер Паралімпійської збірної України з футболу Богдан Кулинич привіз до Черкас «срібло» чемпіонату світу. Змагання проходили в Севільї.

У фінальному матчі наші співвітчизники з рахунком 1:3 поступилися команді Росії.

Наша збірна четвертий раз поспіль вийшла у фінал світової першості. Всього ж збірна України ставала чемпіоном світу п'ять разів (у 2001-му, 2003-му, 2009-му, 2013-му і 2017-го).

Нині гравець зіркової команди займається викладацькою та тренерською роботою. А вже восени почне готуватися до турніру «Топ-8 команд світу».

Слід зазначити, що у складі збірної грає також випускник Черкаського національного Іван Доненко.

— ЧНУ є лідером спортивного життя регіону. У нас навчаються і працюють десятки відомих спортсменів, ми є кузнею чемпіонів. 
Саме завдяки досягненням наших спортсменів ми утримуємо високі позиції у всеукраїнських спортивних рейтингах. Так, за результатами XIV літньої Універсіади України Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького став у загальнокомандній першості сьомим серед 116 закладів вищої освіти і другим у своїй категорії (ЗВО, що мають інститути чи факультети фізичного виховання). Вітаю з новими здобутками! Переконаний, що попереду у нас ще багато перемог! — зазначив ректор, голова відокремленого підрозділу Спортивної студентської спілки в Черкаській області Олександр Черевко.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Фото: "Футбол 24", "Обозреватель",  прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького