Базовий тренінг програми «Молодіжний працівник» відвідали члени студентської ради ННІ інформаційних та освітніх технологій протягом 22-24 жовтня.

Програма складалася з трьох модулів:

  • Модуль 1. Молодіжна політика і молодіжна робота. Ключові теми: Хто така молодь? Що таке молодіжна політика? Дорожня карта реформування молодіжної політики в Україні. Участь молоді. Міжсекторний підхід. Молодіжна робота і молодіжна політика. Європейський підхід до молодіжної політики.
  • Модуль 2. Громада і молодіжна робота в громаді. Ключові теми: Громада. Активізація громади. Молодіжна робота в громаді. Міжсекторний підхід. Участь молоді.
    Модуль 3. Компетенції молодіжного працівника.

Саме тут студенти дізналися, що таке молодіжна політика, що з нею відбувається в Україні, який зміст молодіжної роботи, чим вона особлива, чому важливо робити акцент на участі і залученості молоді, що означає бути молодіжним працівником в громаді, та як розвинути власні компетенції в молодіжній роботі.

Студентам захід сподобався.

Першокурсниця Поліна Панченко поділилася враженнями:

— Оскільки це був перший тренінг у моєму житті, то я навіть не знала, чого очікувати й уявляти, але реальність, у яку я потрапила, перевершила мої найяскравіші фантазії. Надзвичайно круто! Емоції були максимально позитивні, все було цікаво та весело. Ми грали в ігри, працювали в командах, проводили опитування. Інформація з легкістю засвоювалася, і години пролітали зовсім непомітно. А який бомбезний був тренерський склад, справжні професіонали своєї справи, оскільки так зацікавити і надихнути може не кожний. Я дужа рада і щаслива, що потрапила на цей тренінг!

Другокурсниця Вікторія Терещенко розповіла:

— Завдяки тренінгу «Молодіжний працівник» я дізналася про молодіжну політику в Україні та у світі, про молодь та людей, що працюють з нею. Також на тренінгу я познайомилася з багатьма людьми різних професій та віку і почула їхні думки про нашу молодь. Після тренінгу я зрозуміла, що нам потрібно більше залучати молодь до роботи в громаді, а також змінювати самоврядування в школі.

Студентська рада