Завершився захист кваліфікаційних робіт випускників кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Попри складності воєнного часу, вражало різноманіття обраних тем та якість їхньої реалізації. На перший погляд, вічні сюжети, студенти представили у новому баченні, відшукали те, що проявив перед ними цей непростий час.

Уперше мав місце комбінований захист — частина студентів захищала свій диплом в режимі online. Відбувалось дві окремі трансляції презентацій та виступів на інтерактивній дошці та подій в залі для глядачів. 

Студенти захищали свої роботи за трьома спеціальностями: 014.12 «Середня освіта» (Образотворче мистецтво), 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» (Образотворче мистецтво) та 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» (Декоративне мистецтво). Окрім мистецьких творів, бакалаври-освітяни розробили ще й дидактичні навчальні матеріали: відеокурси, навчальні програми та майстер-класи з обраних тем. Згодом вони будуть доступні на каналі кафедри в  YouTube. Бакалаври-художники  виконували розробку інтер’єрів, де найкраще будуть експонуватись виконані ними мистецькі твори, декоративні композиції з використанням новітніх та традиційних технологій. Ще ґрунтовніше застосовували у своїх роботах тривимірну графіку та анімацію.

Вітаємо випускників та бажаємо широкого вибору можливостей у реалізації своїх талантів, безпеки та перемоги нам усім. Найбільш важливою є не обрана студентом тема дипломної роботи, а те, що бакалаври вперше презентували свої творчі роботи, зуміли витримати критику та гідно заявити про себе. Колективне обговорення дипломних проєктів важливе не лише для випускників – аби почути конструктивну критику й зауваження – але й для інших студентів також, оскільки це теж елемент навчання та передачі досвіду.

Пишаємось вами всіма!

 Лілія Полудень, завідувачка кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва