29 вересня — по-особливому пам’ятний день в історії нашої країни. Уся світова та українська громада з гіркотою й болем пам’ятає трагедію, якій у 2021 році виповнюється 80 років.

29 вересня 1941 року в Бабиному Яру, місті Києві, «серці» України розпочалися розстріли, першими жертвами яких стали євреї, а з часом і роми, військовополонені Червоної армії, підпільники, українські націоналісти, пацієнти психіатричної лікарні імені І. Павлова. За різними підрахунками, за час окупації Києва в Бабиному Яру були розстріляні від 70 до 200 тисяч осіб (хоча офіційна цифра — 100 тисяч).

«Бабин Яр: пам'ять на тлі історії» — саме так була названа відкрита інформаційна година для здобувачів освіти та викладачів навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. 

Окрім інформаційного блоку про жертв Бабиного Яру, ведуча Наталя Степанова, к. філос. н., доцент, закцентувала на місці пам’яті в житті кожної людини та ціннісних орієнтаціях, які маємо формувати не лише в себе, а й у дітей та молоді, які завтра розбудовуватимуть Україну.

Важливо зазначити, що під час проведення заходу були застосовані методики «Лялька-персона» та «Дерево емоцій», що підсилили емоційну складову та рівень емпатійної взаємодії слухачів.

Сьогодні і студенти ННІ фізичної культури, спорту і здоров‘я долучилися до заходів пов'язаних з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру. Вони прослухали кураторські години та переглянули ролики про цю подію.

Студенти ННІ міжнародних відносин, історії та філософії також взяли учать у заходах, присвячених трагедії Бабиного Яру. Вони переглянули презентацію, підготовану доцентом Юрієм Михайлюком, та прослухали лекції, що прочитав професор Анатолій Морозов. 

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ТУТ

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва

ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я