Дослідницька та асистентська робота проводиться в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького впродовж навчального року. Американська стипендіатка програми імені Фулбрайта,бакалавр зі славістики Браунського університету (США) Сігна Свонсен приїхала в Україну за програмою «English Teaching Assistantship».

Стипендіатка досліджує методику викладання англійської мови як іноземної, асистує в викладанні й допомагає у проведенні позакласних занять та англомовних гуртків викладачам навчально-наукового інституту іноземних мов.

У ННІ іноземних мов також стартував мовний курс «Англійська мова для початківців», викладачем якого є Фулбрайтівська стипендіатка Сігна Свансон. Нині вона працює на кафедрі фонетики і граматики англійської мови. Студентами цього разу виступають викладачі, що працюють у різних інститутах ЧНУ і виявили бажання опанувати англійську під керівництвом носія мови.

Викладачка з США зауважила, що багато хто з її теперішніх студентів уже мають непогані базові знання мови, проявляють неабияку мотивацію і розкривають приховані таланти.

Довідково: «Стипендія імені Фулбрайта» в Україні є програмою міжнародної технічної допомоги, яка виконується Інститутом міжнародної освіти (Institute of International Education) на підставі ґранту від Державного департаменту США. Програма офіційно зареєстрована Міністерством економічного розвитку та торгівлі України. Програма спрямована на обмін фахівцями між Україною та Сполученими Штатами Америки, розвиток освіти та науки і підвищення професійного рівня викладачів закладів вищої освіти. Реципієнтами ґрантів є Міністерство освіти і науки України та американські й українські науковці, аспіранти, молоді викладачі, випускники закладів вищої освіти. Бенефіціар проекту — Міністерство освіти і науки України.

 ННІ іноземних мов