Семінар-тренінг на тему «Домашнє насильство: особливості представництва постраждалих осіб» зібрав у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького правників з усієї України.

Тренінг відбувся в межах проекту ГО «Адвокат Майбутнього» та у партнерстві з Придніпровським районним судом міста Черкаси і Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького, який постійно допомагає у проведені подібних заходів.

Тренерками заходу були випускниці Програми «Адвокат Майбутнього», адвокати Людмила Гриценко (м. Черкаси) та Тамара Бугаєць (м. Кривий Ріг).

Тема тренінгу надзвичайно актуальна та своєчасна, а тому до участі в її обговорені долучилися представники судової гілки влади, адвокати, працівники правоохоронних органів, соціального сектору, а також викладачі та студенти ЧНУ.

Відкрив семінар-тренінг директор навчально-наукового інституту економіки і права Черкаського національного університету Василь Андрусяк, звернувшись до поважної аудиторії з вітальним словом.

Захід мав на меті об’єднання правничої спільноти навколо теми запобігання та протидії домашньому насильству; роботу над стереотипами щодо домашнього насильства. Юристи ідентифікували кожну форму домашнього насильства та визначали, чим відрізняється конфлікт від насильства. Обговорювали особливості притягнення кривдника до відповідальності, дієві способи захисту постраждалої особи шляхом застосування термінового заборонного та обмежувального приписів.

Крім того, колеги обмінювалися досвідом та напрацьовували єдину практику.

Надзвичайно ефективним та цікавим тренінг став і для студентів ЧНУ ім. Богдана Хмельницького. Вони мали можливість почути доповіді та думку суддів, а також дізнатися про досвід адвокатів та інших фахівців у справах щодо представництва та надання іншої кваліфікованої допомоги постраждалим від домашнього насильства особам.

Мета заходу була досягнена, а всі її учасники отримали колосальний обсяг інформації, нові знання та навички, які обов’язково будуть застосовані надалі на практиці.

 

 

Кафедра інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін