Студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького поспілкувалася з народним депутатом Сергієм Нагорняком.

Обговорили проблеми університету, які потребують вирішення у прийдешньому році. Зокрема, наголосили на важливості системи пожежної сигналізації, відеоспостереження, реконструкції та осучаснення гуртожитків, придбання автомобіля для навчання студентів на військовій кафедрі тощо.

Народний депутат прокоментував ситуацію щодо подальших дій, спрямованих на вирішення проблем у ЧНУ:

— Ми окреслимо ті аспекти, які можна вирішити протягом 2021 року, і будемо над цим працювати. Щодо ремонту гуртожитків будемо окремо радитися з ректором Олександром Черевком. Безперечно, це важливе питання, тому що студенти найбільше часу проводять у гуртожитку, його умови мають бути комфортними, щоб не пригнічувати їх.

Окрім обговорень, що стосуються благоустрою, поліпшення побутових умов, студенти розпитували народного депутата про його життя, питали поради, як досягти успіху в житті, вибудувати власну справу. Сергій Нагорняк згадав свої студентські роки, поділився досвідом у сфері ведення бізнесу та в політичній кар’єрі. Слухачі попросили гостя дати поради юним лідерам, зокрема: як сформувати команду однодумців, якими рисами повинен бути наділений лідер тощо. Майбутні підприємці-початківці теж мали змогу отримати корисні настанови.

Народний депутат не тільки поспілкувався зі студентами та працівниками Черкаського національного, а й зміг подивитися на умови навчання в закладі вищої освіти. Так, директор ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Тимофій Десятов, декан психологічного факультету Лариса Туз, директор ННІ української філології та соціальних комунікацій Ігор Погрібний, завідувач кафедри військової підготовки Володимир Вареник на чолі з ректором ЧНУ Олександром Черевком провели гостю екскурсію осучасненими аудиторіями оновленого корпусу № 4, навчально-науковою лабораторією «Музей українського рушника», студією студентського телебачення та модернізованими навчальними приміщеннями ННІ УФСК, військової кафедри.

Сергій Нагорняк зазначив, що не всі столичні університети можуть конкурувати з Черкаським національним. Адже оновлені приміщення, сучасне обладнання, ініціативні студенти, досвідчені викладачі створюють позитивну атмосферу в закладі.

— Я в захваті від атмосфери. Варто відзначити роль керівника, адже свої завдання ректор виконує на всі 100 %. Дякую Олександру Володимировичу, бо йому за декілька років удалося зробити те, чого не зробили інші за 30 років.

У відповідь ректор ЧНУ Олександр Черевко поділився власною формулою досягнення цілей: вміти, знати, хотіти, могти. Якщо ми їх реалізуємо в будь-якій ситуації, то досягнемо бажаного і будемо переможцями. Цього всім і бажаю у 2021 році! Дякую кожному, хто долучився до покращення нашого університету. Всі ми творимо майбутнє, всі ми — лідери. Пробуйте, ризикуйте, вигравайте!

Наприкінці зустрічі Сергій Нагорняк привітав присутніх із Новим роком:

— Бажаю ЧНУ реалізувати всі потреби до 2021 року. Студентам — гарно відсвяткувати, набратися позитиву на прийдешній рік, отримувати насолоду від навчання, знайти себе, залишившись при цьому в Україні, і разом із нами будувати майбутнє. Викладачам бажаю здоров’я. Нехай у 2021 році ми повернемось до нормального звичного життя без карантинних обмежень.

Народний депутат зробив студентській раді новорічний подарунок.

Детальніше про це — у відео ТРК «Ільдана»

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького