Цьогоріч до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вступили 2350 першокурсників.

Вони дуже різні — за віком і вподобаннями.

Це переважно випускники закладів загальної середньої освіти, вони гарно навчалися та мають досить високий бал НМТ. Але передовсім це першокурсники воєнного часу. Серед них є військовослужбовці та ті, чиї батьки воюють за незалежність України.

Є студенти, які залишили свій дім через окупантів, а є ті, хто навіть в окупації прагне здобути вищу освіту в українському ЗВО.

Університетське середовище є соціально спрямованим та інклюзивним — серед життєрадісної й оптимістичної молоді чимало дітей-сиріт, дітей з інвалідністю. Їх підтримують та залучають до університетського життя.

Усіх першокурсників ЧНУ поєднує те, що в епіцентрі геополітичних подій вони будують свою долю, планують своє майбутнє та заряджають всіх оптимізмом.

Відділ інформації та зв’язків із громадськістю ЧНУ знайомить з нашими першокурсниками у межах різноформатного проєкту «Хто ти, першокурснику 2023». Читайте їхні історії на сайті та у соцмережах, дивіться світлини з їхньої посвяти на фотовиставці в НК № 1.

Роман Грибов став відомий всьому світу як захисник острова Зміїний. Нині він студент 1 курсу ННІ економіки і права, здобуває спеціальність «Право».

Загалом же цьогоріч інститут набрав 530 осіб.

Трохи про себе: народився 1990 року в місті Золотоноша. У 2008 році закінчив Золотоніський професійний ліцей.

Хоча й хотів стати військовим з самого дитинства, у Золотоноші працював діджеєм та був відомим завдяки цьому у рідному місті. У 2018 році підписав контракт та потрапив до Одеси як морський піхотинець.

24 лютого 2022 року був серед оборонців острова Зміїний. Особовий склад острова Зміїний першим прийняв атаку агресора на себе, але в нерівному бою військовослужбовці були захопленні в полон. Після 33 днів полону повернувся на територію України. Пройшов реабілітацію і повернувся в стрій. Наразі далі захищаю Батьківщину, служу у 35-й окремій бригаді морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського.

Указом Президента України був нагороджений орденом «За мужність» 3 ступеня. Маю також відзнаку «За заслуги перед Черкащиною».

Чому обрав саме Черкаський національний? Тому що в університеті навчалися багато друзів і знайомих, які і порекомендували його обрати для отримання вищої освіти.

Про майбутню спеціальність: Вища освіта, зокрема, спеціальність «право», яку я здобуваю, потрібна, щоб стати більш кваліфікованим спеціалістом у військовій сфері.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького