У вересні 2020-2021 навчального року студенти першого курсу бакалаврату та магістратури за освітньою програмою «Журналістика» здобуватимуть освіту відповідно до нових навчальних програм.

Модернізація освітніх програм є одним із пріоритетних завдань міжнародного проекту «DESTIN — Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність та професіоналізм», що нині триває в університеті.

Для виявлення позитивів і недоліків освітніх програм проведений аудит (SWOT-аналіз програм), також опитано випускників і студентів, які навчаються за спеціальністю «Журналістика». Чи не вперше в освітньому процесі взято до уваги думку роботодавців, які працевлаштовують випускників-медійників та мають змогу оцінити якість журналістської освіти.

Протягом року викладачі кафедри журналістики, реклами та PR-технологій ЧНУ ім. Б. Хмельницького відвідували різні університети в Європі: Великобританія (Bath Spa University), Польща (Adam Mickiewicz University), Швеція (Linnaeus University), а також вивчали напрацювання колег з українських університетів для здобуття досвіду щодо впровадження якісної журналістської освіти.

— У новому навчальному плані ми зменшили кількість лекційних годин та додали практичних занять. Із навчального плану вилучено всі застарілі дисципліни, натомість уведено нові: «Сторителінг», «Взаємодія медіа та аудиторії», «Новітні медіаформати», «Інфографіка», «Медіамаркетинг і медіаменеджмент» тощо. Суттєво розширено перелік вибіркових дисциплін для якісної вибудови освітньої траєкторії студентів. Запроваджено вивчення англійської мови протягом усіх чотирьох років навчання на бакалавраті, що вможливлює активну участь наших студентів у різноманітних міжнародних грантових програмах, — зауважує завідувачка кафедри Тетяна Бондаренко.

У межах проекту обладнано мультимедійну лабораторію «DESTIN». До початку навчального року на кафедрі очікують обладнання (Video Kit, лептопи, ліцензійне програмне забезпечення). Для апробування начальних матеріалів (текстів, фото, відео, інфографіки, подкастів, лонгридів тощо) створено студентський сайт.

Докладна інформація про проект — на сайті DESTIN.

Кафедра журналіcтики, реклами та PR-технологій