До Правил прийому Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького внесено зміни відповідно до наказом Міністерства освіти і науки України від 02.07.2022 р. N 608.

Зокрема, розширено перелік категорій вступників, які користуються пільгами при вступі до закладів вищої освіти. Так, особливими умовами вступу користуються особи місце проживання яких зареєстровано (задекларовано) на особливо небезпечній території (ОНТ). До ОНТ належить територія України, яка визнана тимчасово окупованою в умовах воєнного стану, територіальні громади, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні).

Перелік населених пунктів встановлюється відповідно до наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 25 квітня 2022 року № 75

Вступники на основі повної загальної середньої освіти з означених територій мають право вступати без НМТ (ЗНО 2019—2021 рр.) на основі індивідуальної усної співбесіди у дистанційному режимі.

Для цього необхідно у період з 11 липня до 8 серпня звернутись до приймальної комісії. Крім того, Особи з особливо небезпечних територій беруть участь у конкурсному відборі за результатами індивідуальної усної співбесіди або НМТ/ЗНО в межах квоти-2 на місця державного замовлення. для подачі заяв та документів, а також підтвердження місця реєстрації та проживання.

Детальніше інформацію для вступників пільгових категорій можна подивитися ТУТ

Приймальна комісія