У Черкасах сім’ї загиблих військових отримали почесні відзнаки «Захисник України — ГеройГерой Черкас». Серед них — випускники Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Таку нагороду вручають сім’ям загиблих із початку повномасштабної війни, повідомляють на сайті «Суспільного».

Зі слів керівника патронатної служби Черкаської міськради Миколи Добровольського, нагороду вручають втретє. Цю нагороду запровадили у 2022-му до Дня захисників і захисниць України. Її вручали два рази — в листопаді і грудні. Так само буде й цього року.

Ольга Гуреля теж отримала посмертну нагороду чоловіка. Максим Гуреля, випускник ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я, з початку служби був на вогневих позиціях. Від множинних поранень помер у лікарні Дніпра.

— Він попередив у четвер, 12 січня, що йде на завдання, щоб я не хвилювалася, і що в суботу він вийде на зв'язок. Але в суботу зв'язку не було. Тому ввечері ми почали пошуки. Знайшли в лікарні Дніпра і, дякувати Богу нам подарували ще тиждень. Ми встигли сказати йому все, що хотіли. Він би собою пишався б, і діти завжди будуть пишатися ним, — розповіла пані Ольга.

Почесне звання «Захисник України — Герой Черкас» присвоїли правоохоронцям, які загинули на Херсонщині. Серед них випускник психологічного факультету Віктор Мазуренко та Сергій Ненада, який здобував освіту в ННІ міжнародних відносин, історії і філософії.

Про це повідомляють на сайті «18000», посилаючись на пресслужбу обласної поліції.

Нагрудні знаки родинам загиблих вручив начальник ГУНП в Черкаській області В'ячеслав Гурін.

 Детальніше в сюжеті «Суспільного»: