Дорога університетська громадо, шановні черкащани!

У ці дні Україна разом зі світовою спільнотою відзначає День пам’яті та примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Буремні події відгриміли, але пам’ять про страшну трагедію, яка пройшлася по долі кожної родини в Україні і в усьому світі, досі жива. І це пам'ять про наших дідів, батьків, рідних, про вічно молодих солдатів і офіцерів, які боролися з ворогом і перемогли.

Ми всі знаємо, якою страшною трагедією для українців була ІІ світова війна. Не тільки Гітлер тримався за Україну обома руками. Те саме робив і ще один диктатор — Сталін. Навіть у лещатах двох тоталітарних країн Україна невтомно боролася. Була окупована, але не зломлена. Загарбана, але не поставлена на коліна. Мільйони українців 75 років тому своєю хоробрістю, героїзмом, відвагою, своїм життям захистили рідну землю.

Схиляємо голови перед нашими земляками, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали в тилу, хто відроджував державу в тяжкі повоєнні роки. Перед нашими колегами, які пройшли дорогами війни і виховали не одне покоління українців.

Вічна їм слава і пам’ять!

Сьогодні мир в Європі знову під загрозою. Проти України здійснюється військова агресія. І ми знову змушені відстоювати нашу незалежність. Ми платимо за це високу ціну, але віримо в перемогу! Бо той, хто захищає свою землю, завжди перемагає.

У ці пам’ятні дні бажаю всім миру, добра, любові і шани, віри в Україну!

Слава всім, хто захищав Україну від  нацистської агресії!

Слава Збройним Силам України, Національній гвардії, добровольцям, волонтерам, усім, хто сьогодні захищає цілісність, суверенітет і незалежність України.

 Слава Україні!

 

В. о. ректора Олександр Черевко