Випускник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Григорій Вовчинський поповнив 20-ю нагородою скарбничку збірної України у передостанній день XII зимових Паралімпійських ігор у Пхьончхані (Республіка Корея).

У лижній гонці на 10 км Вовчинський здобув «срібло» серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

Це вже шоста медаль спортсмена з Черкащини на Паралімпіадах. У Ванкувері-2010 та Сочі-2014 Вовчинський виграв одне «золото» , два «срібла» і дві «бронзи».

Довідково. Григорій Васильович Вовчинський народився 4 липня 1988 року в селі Білоусівка Драбівського району Черкаської області.

Після закінчення школи у 2005 році переїхав до Черкас і вступив до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Там почав займатися спортом у групі спортсменів з інвалідністю (легка атлетика та настільний теніс). 2007 року Григорій брав участь у реабілітаційному зборі у м. Євпаторія від області. Там познайомився із українською біатлоністкою, лижницею Юлією Батенковою і вирішив спробувати себе у лижному спорті.

Після закінчення ННІ фізичної культури, спорту та здоров'я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького займається лижними гонками та біатлоном у Черкаському облцентрі «Інваспорт».



Перший проректор Василь Мойсієнко