До Дня працівників освіти в обласній державній адміністрації відбулося урочисте зібрання і нагородження кращих освітян Черкащини. Серед запрошених були ректор Олександр Черевко та викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Привітали та вручили нагороди освітянам начальник обласної військової адміністрації Ігор Табурець і заступник голови обласної ради Михайло Мушієк.

Серед нагороджених — директорка ННІ іноземних мов, кандидатка філологічних наук, доцентка Людмила Швидка. Їй присуджена обласна премія імені Олександра Захаренка 2023 року, якою нагороджуються педагогічні працівники за особливі заслуги в організації освітньо-виховного процесу, розробленні й впровадженні нових технологій, формуванні національних і загальнолюдських цінностей, утвердженні національної ідеї та патріотизму.

Людмила Володимирівна близько 40 років працює в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького, з них — понад 20 очолює інститут іноземних мов. Вона — відмінник освіти України, член Асоціації українських германістів та ради Української спілки германістів вищої школи. Нагороджена Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, знаком «Софія Русова», грамотами обласної ради та облдержадміністрації, іншими нагородами.

За участь у розробленні регіонального проєкту «Моя Черкащина» з вивчення історії рідного краю у школах області також було відзначено наукового керівника проєкту професора Василя Мельниченка, який донедавна працював на кафедрі археології та спеціальних галузей історичної науки. Його нагороджено Почесною грамотою Черкаської обласної державної адміністрації та Черкаської обласної ради з врученням Почесної відзнаки «За особливі заслуги перед Черкащиною».

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького