У 2021 році побачила світ книга Почесного краєзнавця, директора наукової бібліотеки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Григорія Голиша «Дмитро Лисун: від Гірників до Плешканів».

Видання цього року стало переможцем обласного конкурсу у номінації «Краща книга місцевого автора». У ній на основі опрацювання архівних документів та спогадів колег, друзів, рідних і близьких у науково-публіцистичному жанрі подано життєпис відомого аграрія і громадсько-політичного діяча, заслуженого працівника сільського господарства України Дмитра Олександровича Лисуна. Висвітлено життєвий шлях героя книги від рідного села Гірники на Рівненщині до села Плешкані на Золотоніщині, яке стало для нього другою батьківщиною.

Майстерно написана книга набуває особливого суспільного значення напередодні 30-річчя незалежності України, оскільки Дмитро Лисун був активним борцем за державність України, а в роки незалежності зробив вагомий внесок у розвиток аграрного сектора економіки Черкащини. І як пам'ять про себе залишив одне з кращих сільськогосподарських підприємств «Плешкані».

Книга вийшла друком у черкаському видавництві «Вертикаль».

З комунального закладу «Тетіївська централізована бібліотечна система імені Миколи Кравчука» Тетіївської міської ради надійшов відгук на книгу, з яким можна ознайомитися далі:

  

 
 

Василь Мельниченко, професор ЧНУ ім. Б. Хмельницького, голова Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України