З Днем українського добровольця привітали захисників України студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, долучившись до загальнообласних урочистостей.

У знаковому місці для українського добровольчого руху — на славній Чигиринщині — голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець вручив відзнаки воїнам від Головнокомандувача ЗСУ та Міністерства оборони України.

Учасники Фабрики музичного мистецтва «Voices» заспівали кілька пісень, народжених війною — «Дике поле», «365 днів» та «Зродились ми великої години». Нині ця музика чи не найбільше відгукується у серцях слухачів.

Студенти, які допомагали в організації дійства, діляться враженнями.

— Сьогодні мала неймовірну можливість бути частиною заходу, присвяченого Дню українського добровольця. Рада була бачити всіх наших захисників, які мужньо пішли боронити нашу Батьківщину. Це була велика честь для мене — побувати на урочистостях, — говорить студентка Анастасія Максименко. 

— Вітаємо українських добровольців! Слава українським героям! Нехай вдома вас завжди чекають і обов'язково дочекаються. Нехай швидше настане мир і безпека в Україні! Нехай ваші руки тримають руки коханих, а не зброю! — бажає всім студент ЧНУ Давід Асцатуров.

Нагадаємомузичний колектив народився в перші дні повномасштабного вторгнення. Тут співають студенти і випускники ЧНУ. Керівники студії — Яна Боровик, Анна Прокопчук. Нині це вже Фабрика музичного мистецтва «Voices».

Молоді люди мають багато цікавих планів і низку досягнень. А зброя вокального колективу — пісня.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Використані фото з сайту Черкаської ОВА