Доцентка кафедри німецької філології ННІ іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Вероніка Ганєчко взяла участь у роботі семінару для вчителів і викладачів німецької мови, який проходив 27-30 грудня 2023 року у Варшаві за ініціативи організації «dAch» (Берлін).

Серед учасників заходу були викладачі з Києва, Тернополя, Маріуполя, Луцька, Львова, Харкова, Чернівців, Ужгорода та інших українських міст. Освітяни обмінялися враженнями про свою участь у семінарах з проблем відкритого суспільства і культури памʼяті, що відбулися протягом 2023 року в Берліні, а також поділилися власним досвідом проведення аналогічних освітніх заходів у своїх навчальних закладах. Підсумком роботи семінару в столиці Польщі було створення концепції подальшої реалізації проєкту з популяризації ідей відкритого суспільства серед освітян і науковців України.

Вероніка Ганєчко висловлює вдячність організації dAch та особисто Петеру Лізегангу за можливість поспілкуватися з колегами, отримання нових імпульсів для подальшої роботи та підтримку освітньої галузі України в умовах воєнного стану.

 

Кафедра німецької філології