Засідання вченої ради Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбулося напередодні завершення навчального року. Розпочалося воно з приємної місії — вручення атестатів доцентів та професорів.

З цією визначною для науковців та для університету подією ректор Олександр Черевко привітав професорок Світлану Обрусну та Світлану Богуславську, доцентів Віталія Веретільника, Світлану Білоус, Юлію Радзіховську.

Голова вченої ради також поінформував колег про роботу закладу  в умовах воєнного стану.

— Нині ми повинні робити все для перемоги у війні з російським агресором. Інше надважливе завдання — безпека учасників освітнього процесу. І звісно — якість освіти, над забезпеченням якої ми всі працюємо, — зазначив  Олександр Володимирович. Він також поінформував, що затверджено Концепцію національно-патріотичного виховання в системі освіти України, над реалізацією якої працюватиме університетська спільнота.

— Потрібно також надати максимальне сприяння і створити умови для комфортного навчання військовослужбовцям, членам їхніх родин, тим студентам, які втратили на війні батьків! — наголосив ректор.

З приводу  результатів рейтингового оцінювання наукової діяльності науково-педагогічних працівників університету за 2021 рік виступив проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій  Корновенко.

Начальник навчального відділу Андрій Темченко доповів про результати акредитації та оптимізацію освітніх програм спеціальностей університету.

Про заходи щодо вдосконалення внутрішньої системи забезпечення якості освіти університету у 2021/2022 навчальному році поінформувала начальник навчально-методичного відділу Людмила Смалиус.

Учений секретар Любов Кібальник прозвітувала про виконання плану роботи вченої ради у  2021/2022 навчальному році.

Члени вченої ради, за пропозицією директора навчально-наукового центру цифрового розвитку та якості освіти Валерія Гриценка, внесли зміни до Порядку формування навчального навантаження науково-педагогічних працівників, а також до низки інших розпорядчих документів. Затвердили звіти і програми з наукової, навчальної діяльності, інші важливі документи. Рекомендували до друку наукові і навчально-методичні праці та ухвалили рішення про клопотання перед Міністерством освіти і науки України про присвоєння вчених звань науковцям університету.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького