Вчена рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розглянула низку важливих питань.

З інформацією про рейтингування науково-педагогічних працівників виступив проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко. Члени ради затвердили рейтинг науково-педагогічних працівників у сфері наукової діяльності.

Ухвалили також Методичні рекомендації щодо розробки й оновлення навчальних планів підготовки здобувачів вищої освіти за освітніми ступенями бакалавра і магістра. Ці методичні рекомендації буде взято за основу при розробці проєктів навчальних планів у 2020 році. Водночас робочій групі розробників проєкту було доручено внести остаточні правки.

Були також прийняті рішення щодо вдосконалення системи практичної підготовки студентів, щодо вартості навчання в 2020-2021 навчальному році.

За результатами таємного голосування було ухвалено рішення про присвоєння вчених звань науково-педагогічним працівникам університету.

Професорка Лариса Синявська представила зібранню проєкт концепції розвитку музею університету. За словами професорки, оновлений музей повинен виконувати просвітницьку, наукову, іміджеву функції та бути одним із кращих у системі музейних об’єктів Черкащини.

За підсумками роботи вченої ради було затверджено програми фахового випробування та освітньо-наукові програми для здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії, рекомендовано до друку наукові й навчально-методичні праці, змінено наукових керівників.

Члени ради затвердили зміни до положення про порядок формування варіативної складової індивідуального навчального плану студентів та до положення про рейтингове оцінювання досягнень здобувачів вищої освіти.

Виконали й приємну місію. З нагоди ювілейних дат нагрудний знак «Почесна відзнака ректора» голова вченої ради, в.о. ректора Олександр Черевко вручив Ларисі Завгородній — завідувачці, доцентці кафедри видавничої справи, редагування та теорії інформації; Світлані Архиповій — директорці навчально-наукового центру зовнішніх та міжнародних зв’язків, Ларисі Пашіс — завідувачці, доцентці кафедри практики англійської мови, Тамілі Кравченко, завідувачці, доцентці кафедри фонетики та граматики англійської мови. Ректор також привітав з успішним захистом дисертації на здобуття ступеня доктора економічних наук вченого секретаря університету Наталію Андрусяк.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького