Серед черкасців, які з-поміж захисників України подали заявку на участь у міжнародних змаганнях для ветеранів та військовослужбовців «Ігри Нескорених» Invictus Games 2023, і Вадим Мазніченко, випускник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Про це повідомляють кореспонденти «Суспільне: Новини».

Зараз учасники готуються до відбіркових турів, аби потрапити до збірної України. За даними оргкомітету, заявки взяти участь у «Іграх Нескорених» в 2023 році у складі національної збірної України подали понад 300 претендентів, серед них – четверо черкасців-захисників України: Вадим Мазніченко, Максим Дмитраш, Валерій Ковальчук та Артем Лукашук.

Вадима Мазніченка готує до участі в «Іграх Нескорених» студент ЧНУ, учасник АТО, депутат Черкаської міської ради Сергій Прядка, який брав участь у таких змаганнях у 2022 році. Тоді за результатами змагань Сергій виборов олімпійське золото зі штовхання ядра та увійшов у десятку кращих веслувальників.

— Я вже брав участь у відбірковому турі на «Ігри Нескорених», який проходив на території України. Хоча я не зміг потрапити в саму збірну минулого разу, та головне у цих іграх — не перемога, а спілкування з іншими ветеранами, відчуття побратимства, взаємовиручки. «Ігри Нескорених» — це більше, ніж медалі. Насамперед вони дають можливість проявити себе у різних і нових видах спорту, взагалі заново відчути смак життя, — розповів Вадим Мазніченко.

За даними оргкомітету, заявки взяти участь у «Іграх Нескорених» у 2023 році у складі національної збірної України подали понад 300 претендентів.

— Сьогодні вся Україна — Нескорені, а учасники збірної Invictus Games: Team Ukraine — її втілення. Упевнений: ми знову продемонструємо сильний незламний дух нашої країни, нашого народу. Взагалі «Ігри Нескорених» — це не стільки спорт, скільки можливість реабілітації для наших воїнів-захисників: фізичної, соціальної, психологічної. Ці ігри допомагають відновити здоров’я, дисциплінують, дають можливість відчути командний дух і відповідальність за власний результат, спортивна і людська етика, бажання опанувати спорт, покращити свої результати у ньому. Тому треба більше залучати чоловіків, які пройшли війну, до активного життя, дати можливість спробувати себе, — прокоментував Сергій Прядка.

Як повідомили в оргкомітеті змагань, відбірковий всеукраїнський тур до національної збірної проходитиме у Львівській області.

Джерело: «Суспільне: Новини»