Щороку наприкінці зими – початку весни студенти 4 курсу ОС «Бакалавр» та 1 курс ОС «Магістр» спеціальності 014 «Середня освіта (014.021 Англійська мова і література)» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького проходять виробничу педагогічну практику у закладах загальної середньої освіти м. Черкаси та Черкаської області.

Цьогоріч цей важливий період професійного становлення наших студентів було об’єднано з не менш важливою справою — профорієнтаційною роботою. Студенти-практиканти стали справжніми «амбасадорами» ННІ іноземних мов у школах міста, адже хто як не вони можуть розповісти майбутнім абітурієнтам про переваги навчання у нашому інституті, надихнути, розвіяти сумніви та підбадьорити перед таким доленосним вибором майбутньої професії.

У межах цієї ініціативи 21 лютого 2023 року було організовано онлайн-зустріч з учнями старших класів Черкаської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 4. Саме в цьому навчальному закладі проходить виробничу педагогічну практику студент 1 курсу ОС «Магістр» спеціальності «014 Середня освіта (014.021 Англійська мова і література)» Владислав Трюхан, який разом активно долучився до організації профорієнтаційного вебінару. Захід проводила директорка ННІ іноземних мов, доцентка Людмила Швидка разом із завідувачкою кафедри слов’янської філології, зарубіжної літератури та методики навчання, доценткою Ларисою Корновенко, завідувачкою кафедри англійської філології та методики навчання англійської мови, доценткою Ларисою Пашіс, а також аспіранткою кафедри англійської філології та методики навчання англійської мови Ілоною Броварською, яка навчалась у ЗОШ № 4.

На зустрічі було зроблено огляд спеціальностей та освітніх програм, які пропонують у ННІ іноземних мов та представлено для детального ознайомлення профорієнтаційні матеріали (буклети та промовідео). Особливу увагу було зосереджено на комплексі знань, умінь та навичок, які студенти набувають у процесі навчання за пропонованими освітніми програмами, а також окреслено перспективи подальшого працевлаштування наших випускників за фахом. Наприкінці учні мали змогу поставити запитання і отримати детальні відповіді щодо навчання у нашому навчально-науковому інституті. Це й формат видався особливо цінним і душевним.

Ми дякуємо Черкаській загальноосвітній школі I-III ступенів № 4 за гостинність і запрошуємо на День відкритих дверей у ННІ іноземних мов, що відбудеться 25 березня 2023 року. А ми, тим часом продовжуємо нашу профорієнтаційну мандрівку освітніми закладами Черкащини!

ННІ іноземних мов