Делегація Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на чолі з ректором Олександром Черевком відвідала ювілейну виставку майстрині народного мистецтва, членкині Національної спілки художників України Олександри Теліженко.

Виставку робіт «Зеніт» у Черкаському художньому музеї Олександра Василівна відкрила у свій день народження. І привітати її прийшли представники влади, художники, шанувальники її мистецтва, друзі і колеги.

Заслужена художниця України представила свої вишиті роботи, які вражають поєднанням символів, кольорів, традиційних та сучасних українських мотивів, натуральних матеріалів, ручної та машинної вишивки. Рушники та картини містять глибокий сакральний зміст, закодовані в символи знання наших предків про значимі події українського народу. 

 Ректор Олександр Черевко:

— З особливими відчуттями відвідав ювілейну виставку Олександри Теліженко «Зеніт».  Ця мисткиня — яскрава виразниця глибинної української культури, бо в основі її творчості лежить український рушник і вишиванка, за якими можна читати історію нашого краю. І короткий та захопливий екскурс у світ своїх образів і автентичних українських символів Олександра Василівна провела всім учасникам відкриття виставки.

Культура є складовою нашої національної ідеї. Однак нині, коли Україна у відкритому протистоянні з агресором, сама національна ідея втілилася в одне слово — Перемога. А її виборюють конкретні люди – на фронті і в тилу.

Олександра Теліженко — на передовій культурного фронту. Вона зі своєю родиною стала національним брендом, виткала безліч рушників української долі. Вірю, що витче ще головний свій рушник — Рушник Перемоги.

Разом зі студентами та викладачами ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, зі студрадою Черкаського національного університету побажали творчого довголіття і процвітання всій мистецькій родині Теліженків, з якою мене пов’язує давня і плідна дружба. Тож слава українським митцям! Слава Україні!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького