Університетська громада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вшановує громадянський подвиг учасників українських революцій ХХІ століття та пам’ять героїв Небесної Сотні.

З 20 по 23 листопада про історичні для Україні події говорять на кураторських годинах, круглих столах, гуртках і літературних студіях, зустрічах із учасниками тих подій. Проводяться також доброчинні й просвітницькі акції.

У фойє навчального корпусу № 1 розгорнуто інсталяцію, присвячену Майдану, та фотовиставку «Черкаський національний у подіях Майдану».

21 листопада, у День Гідності та Свободи, делегація від університету поклала квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю України».

— Роль студентства, молоді, інтелігенції у боротьбі за незалежність України вирішальна, — говорить ректор університету Олександр Черевко. — Євромайдан почався з того, що студенти вийшли на вулиці і засвідчили своє прагнення мати достойне майбутнє. Студентство завжди на передовій. І впроваджуючи демократичні ідеали, і боронячи рідний край. Ми згадуємо Майдан, ми розповідаємо про нього прийдешнім поколінням на лекціях, круглих столах, зустрічах, бо від цього залежить майбутнє України.

Владислава Громенко, студентка 4-Ж ННІ української філології та соціальних комунікацій