Родина Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького прийняла до лав студентів 2500 першокурсників.  

 Цьогоріч не на часі проводити традиційні розважальні заходи з нагоди посвяти, тому студентська рада та викладачі доклали максимум зусиль, щоб не переривати цю добру традицію, а  першокурсникам  залишити в пам’яті теплі спогади. 

Креативно підійшли до організації свята для першокурсників в ННІ української філології та соціальних комунікацій. Студенти першого курсу  взяли участь в інтерактивному квесті. Дирекція та студентська рада інституту знайшла в цьому цікаву заміну звичній посвяті у студенти.

— По-перше, наша мета — ознайомити першокурсників зі студентським містечком. По-друге, ми вирішили провести своєрідний тімбілдінг, щоб вони навчилися комунікувати між собою, тому команди формували зі студентів різних спеціальностей, —  розповіла заступниця директора з виховної роботи Тетяна Сівцова.

Квест проходив на території студмістечка ЧНУ. Першокурсників поділили на чотири команди за кольорами. Студенти вирішували різноманітні завдання та відповідали на питання кураторів.

— Першокурсники справді активні, зацікавлені та розумні, що помітно було за результатами квесту. Я дуже пишаюся, що в нас з’явилися такі студенти, — зауважила кураторка квесту,  студентка Анна Могильна.

Найсильніша команда отримала призи від інституту, а всі учасники — масу радісних емоцій та неймовірного драйву.

— Це було захопливо, нас гарно мотивували перемогти. Труднощів не траплялось, все пройшло легко. Особливо сподобалися завдання із загадками, — поділилася враженнями студентка 1-А курсу Софія Чупирна.

 

В ННІ інформаційних та освітніх технологій студентська рада разом з дирекцію інституту провела ритуал  посвяти для першого курсу у вигляді чайної церемонії та доповнили спілкування спільним переглядом українського комедійного фільму «Скажене весілля». На початку заходу голова студентської ради Марта Пиж  та директор інституту Юрій Ляшенко ознайомили студентів із двома важливими документами — студентським квитком і заліковою книжкою, а заступник директора з наукової роботи Галина Луценко  провела цікавий екскурс з наукової роботи інституту. Після офіційної частини всі присутні насолоджувалися смаколиками і переглядали фільм.

 

Студентська родина ННІ іноземних мов поповнилася 93 першокурсниками.Директорка інституту, доцентка Людмила Швидка, вручила студентські квитки та заліковки наймолодшим студентам. І хоча посвята відбулася без традиційних веселощів, студенти змогли дізнатися багато нового про своїх однокурсників, всі групи підготували візитівку у формі стінгазети з фото та віршами і розповідями про перші враженнями від студентського життя, відповіли на питання вікторини, отримали пам'ятні призи і зробили фото на згадку, пообіцявши у такому ж складі відсвяткувати вручення дипломів. 

Посвяту першокурсників ННІ міжнародних відносин, історії і філософії провели в Історико-архітектурному комплексі «Резиденція Богдана Хмельницького». Резиденція Богдана Хмельницького на Черкащині є частиною Національного історико-культурного заповідника «Чигирин», розташованого за 70 кілометрів від Черкас. Сама гетьманська резиденція, на жаль, не збереглася. Усі споруди, які зараз можна побачити в цій частині колишнього полкового містечка, збудовані наново. Попри все, тут відчувається подих часу та потужна енергетика мужності, відваги та прагнення свободи. Тому вже традиційно посвята у студенти майбутніх істориків, археологів, міжнародників та філософів проходить саме в цьому місці.

Директорка навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії, професорка Наталка Земзюліна тепло привітала студентів із новим етапом їх життя, нагадала про важливість обраних ними спеціальностей для сучасності та запевнила першокурсників у правильності вибору. Наталка Іванівна наголосила, що саме вони є національною інтелектуальною елітою для оновленої європейської України і від їхньої наполегливості, щирості, безмежної любові до України, залежить наше майбуття!

Запам’ятається студентам насичена екскурсійна програма, яку підготували нашим першокурсникам працівники Музею Богдана Хмельницького в Чигирині, відвідини просвітницько-розважального комплексу «Зерноленд».

Біля Гайдамацького ставка уся інститутська громада поласувала вже традиційним для інституту козацьким кулешем і поспілкувалася в неформальній атмосфері.

Сподіваємося, цей день запам'ятається нинішнім першокурсникам на все життя, і вони стануть невіддільною частиною дружньої та великої студентської сім'ї.