Першими розпочали цикл зустрічей з випускниками шкіл в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького ННІ української філології та соціальних комунікацій.

Директорка інституту Оксана Іванченко розповіла присутнім про навчальний підрозділ та особливості цьогорічної вступної кампанії:

— Абітурієнти зможуть краще дізнатися про освіту, студентське життя та обрати саме ту спеціальність, яка сподобалась найбільше, — звернулася з вітальним словом до присутніх.
До слова також запросили гарантів освітніх програм. Доктор філологічних наук Микола Калько пояснив школярам особливості навчання філологів та окреслив можливості їхнього працевлаштування після закінчення університету.

Доцентка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Наталія Ковтун продовжила знайомство майбутніх вступників з інститутом та провела екскурсію аудиторіями, в яких навчаються майбутні журналісти. Наталія Олексіївна запросила школярів до телевізійної студії, де діти мали можливість наживо побачити весь процес знімання. Студенти другого та третього курсів провели для абітурієнтів майстер-клас із телеінтерв’ю, розповіли про роботу з камерою та іншим обладнанням студії. Гості були в захваті та з радістю поринали в роботу медійників.

— Було дуже цікаво та інформативно. Я зрозумів, що в Черкасах є гідні університети для вступу. Щодо вибору спеціальності я маю ще три роки на роздуми, але буду мати на увазі Черкаський національний, – поділився враженнями учень 9 класу Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №20 Дмитро Белясник.

Викладачі психологічного факультету провели день відкритих дверей для абітурієнтів у форматі онлайн 2 березня. В зустрічі взяли участь близько 30 школярів.

Майбутнім студентам розповідали про факультет, його традиції і сьогодення, умови вступу, специфіку навчання і можливості професійної реалізації. Завідувачі випускових кафедр ознайомили учасників зустрічі зі змістом освітніх програм ОС «бакалавр» і «магістр», викладачі розповіли про дисципліни, які вони викладають.

У суботу, 4 березня в Черкаському національному розпочалися заняття хіміко-біологічної школи. На початку студенти розповіли майбутнім абітурієнтам спеціальності ННІ природничих та аграрних наук про своє студентське життя. Учні мали змогу отримати інформацію про особливості вступної кампанії 2023 року.

У межах хіміко-біологічної школи викладачі провели для учнів 9-11 класів цікаві заняття.

Завідувач кафедри клітинної біології та методики викладання біологічних дисциплін Тетяна Мельник знайомила з дією на організм людини гіпоксії. Учні мали змогу взяти участь в лабораторному експерименті під дзвоном камери «Борей», де імітується висота 3 тис. метрів над рівнем моря в умовах нормобаричної гіпоксії.

Доцент кафедри хімії та наноматеріалознавства Олена Лут провела заняття на тему «Типи хімічних реакцій». Учні мали змогу побачити ряд хімічних дослідів — утворення різноманітних газів, осадів, термічний розклад хімічних речовин.

Директор інституту, доцент Максим Никандрович Гаврилюк провів заняття із зоології, під час його розбирали риси пристосування птахів до польоту. Учні мали змогу ознайомитись із різними препаратами та колекцією птахів зоологічного музею університету.

Нагадуємо, що заняття хіміко-біологічної школи будуть проходити щосуботи. Ми чекаємо учнів 9-11 класів на 10:00 за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 81, навчальний корпус №1, 6-й поверх, каб. 626.
Для тих, хто ще не реєструвався, просимо заповнити форму за посиланням
Тел. для довідок: (0472) 37 15 51.