У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького  відбулося яскраве відкриття експозиції творів черкаської художниці, педагогині, громадської діячки, волонтерки Ольги Курської.

Свою виставку мисткиня присвятила Дню Збройних Сил України. Представлені роботи  — картини, малюнки, скетчі, замальовки, рефлексії за знаковими подіями від 24 лютого 2022 року й до сьогодні. Загалом представлено 47 робіт у різних техніках і стилях   — всі вони об'єднані вірою в перемогу і в кожного, хто стоїть на захисті нашої країни.

—Ця війна триває не з 24 лютого і навіть не з 2014 року. Ця війна триває вже кілька сторіч. Наше завдання — закарбувати в пам'яті всі ключові події, запам'ятати на рівні ДНК, хто ворог і чого від нього чекати. Наше завдання — вберегти майбутні покоління від помилок попередників. У кожного свій фронт. Мій фронт — мистецтво, — зазначила Ольга Курська.

Кожна з представлених робіт — окрема історія, часто трагічна або ж героїчна, контрастна, патріотична. Це історії сильних людей, сильної держави, сильних надії і сили духу. Атмосферності додають короткі тези, якими доповнені зображення — Ольга підсилює враження візуальні вербальними дописами.

І, звичайно, саме відкриття вдалося святковою, творчою і теплою подією. У планах художниці — створити аналогічну виставку, але вже присвячену перемозі України в цій війні.

Кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва