Напередодні Дня пам’яті і примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького провели дружню зустріч ветеранів — дітей війни.

Захід відбувся за підтримки ректорату, профкому та ради ветеранів Черкаського національного. Так колектив університету висловлює шану та вдячність за віддану працю своїм колегам.

— На обліку ради ветеранів ЧНУ ім. Б. Хмельницького — 57 ветеранів праці, дітей війни. Більшість із них не залишає межі своєї домівки. Для них це незабутня зустріч. Кожен із присутніх на цьому святі пропрацював в університеті понад 30-40 років. Їх поєднує спільна робота, спільні турботи, тому їм є про що поспілкуватися, — розповідає голова ветеранської ради Віра Бойко.

Частина учасників зустрічі уже не працює в Черкаському національному. Однак є й такі, що невтомно продовжують роботу, передаючи свої знання молодому поколінню. Зокрема, на зустріч прийшли доктор хімічних наук, професор, завідувач кафедри хімії та наноматеріалознавства Борис Мінаєв, а також заслужений працівник культури України, художній керівник народного самодіяльного ансамблю танцю «Черкащанка» Валентин Луценко.

За довгі роки спільної праці ці люди стали дружнім колективом, тому травневе свято уже давно стало зустріччю друзів. Під час заходу кожен розповідав свою історію військових років, ділився спогадами про ті події і трудову звитягу

Привітати ветеранів завітали проректор з наукової, міжнародної та інноваційної діяльності Сергій Корновенко та голова профкому Черкаського національного Анатолій Стеценко. Вони подякували колегам за натхненні роки праці в університеті та побажали міцного здоров’я, життєвої наснаги, мирного неба.

Під час зустріч хвилиною мовчання вшанували колег, які відійшли у вічність.

 

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького