У Черкаському художньому музеї відкрили виставку «ВольнаНова». Міжнародну мистецьку акцію присвятили героїчному спротиву українців.

Про це йдеться в сюжеті «Суспільне:Черкаси». До акції долучились художники, члени Національної спілки художників України, дизайнери, студенти.

На виставці експонують 82 дизайнерських плакати, копії воєнних замальовок черкаського скульптора. Представлені також роботи художника-графіка з Черкас Дмитра Бур’яна, який зараз захищає країну у лавах ЗСУ.

Виставка є рефлексією першого року повномасштабного вторгнення. У творах, представлених на виставці, прослідковується ідейна динаміка творчості на різних етапах війни. На відкриття виставки запросили черкаських військових. Емоції з ними розділили очільники Черкаської ОВА Ігор Табурець, Черкаської міської ради Анатолій Бондаренко, творча спільнота  міста Черкаси, освітяни. Побував на відкритті і ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко.

Кульмінацією заходу став гімн України у виконанні симфонічного оркестру Черкаського обласного драматичного театру.

Виставка триватиме з 24 лютого до 26 березня. З 25 грудня її відкриють для відвідування з 10 до 18 годин. Квитки для дорослих коштують 20 грн, дітям — 10 грн.

Джерело: «Суспільне:Черкаси»

Фото: студент ННІ української філології та соціальних комунікацій Андрій Найда