«Шкарпетковий флешмоб», благодійна акція та перегляд тематичного мультфільму — студенти ЧНУ відгукнулися на ініціативу ГО «Сонячні діти Черкащини».

Заходи на підтримку людей із синдромом Дауна традиційно проходять у ЧНУ. Цього року університетська громада вже втретє долучилася до акції «Lots of socks», що проводиться у всьому світі 21 березня. Саме цього дня усі небайдужі підтримують людей із зайвою хромосомою.

Напередодні Дня «сонячних людей» в університеті відбулися просвітницькі заходи. Представниця громадської організації «Сонячні діти Черкащини» Марина Антошкіна зустрілася зі студентами та презентувала їм тематичний мультфільм.

— «Сонячні діти» сприймають світ по-іншому. Ми вчимося у них, відходимо від звичних речей, дивимося на речі їхніми очима. Наші діти — нестандартні, вони — особливі. Нам приємно, що студенти університету підтримують нашу організацію і сприяють проведенню таких заходів. Вони ніби своєрідний заклик — поважати один одного, не дивитися на зовнішність, а цінувати те, що в душі кожної людини, — наголосила пані Марина.

Марина Антошкіна також повідомила студентам про можливість проведення майстер-класів для «сонячних дітей». За її словами, це хороша нагода зробити добру справу і показати дітям, що вони потрібні.

В університеті відбулася також благодійна акція на підтримку громадської організації «Сонячні діти Черкащини». Під час неї кожен охочий придбав тематичні шкарпетки. Шкарпетки — це своєрідний символ. Якщо скласти їх разом, то вийде зображення хромосоми.

І традиційний студентський флешмоб. Зібравшись у фойє університету, студенти одягнули на руки шкарпетки і разом промовили гасло: «Це такі самі українці, як ми!»

— Ми розуміємо цінність таких заходів. Переконана, що в нинішні непрості часи особливо важливо бути людяним і чуйним. Такі акції привчають молодь ставитися з повагою до іншості, — зазначила голова студентської ради університету, ініціатор цьогорічної акції Аліна Козлова.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького