До сторіччя Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького інформаційне агентство «Нова Доба» реалізує проєкт, присвячений спогадам студентів про навчання в закладі вищої освіти.

Про знання, які актуальні зараз у повсякденній роботі, підтримку викладачів, безтурботні студентські роки розповіла випускниця ННІ педосвіти, соціальної роботи і мистецтва Тетяна Демченко.

— Розкажіть, де зараз працюєте?

— Життя вирішила поєднати з педагогічною діяльністю, тому зараз працюю в черкаській гімназії № 9. Власне, почала викладати в цьому освітньому закладі ще під час навчання. Нині я вчителька початкових класів, навчаю дітей за науково-педагогічним проєктом «Інтелект України». Найбільше в роботі подобається те, що учні не лише здобувають знання, але й показують чудові результати. Відчутний прогрес, а тому ще більше приємно, коли усвідомлюю, що причетна до цієї справи.

— Що найбільше запам’яталося в період навчання в Черкаському національному?

— У ЧНУ навчалася на заочній формі, тому в інституті бувала не щодня. Але кілька тижнів сесії дарували відчуття безтурботності. Коли не ти навчаєш, а навпаки, сидиш на місці студента та отримуєш нові знання.

Також мала чудову можливість обмінюватися напрацюваннями з викладачами. А серед одногрупників знайшла справжніх друзів, колег, із якими пішли одним шляхом і продовжуємо підтримувати зв’язок.

Звичайно, залишилися приємні спогади про викладачів. Вони приходили на допомогу в потрібну хвилину. Могли дати корисні поради, особливо під час написання наукової роботи. Це дуже кропіткий шлях, коли разом із педагогом працюєш над втіленням ідеї, науковим доведенням та практичним поєднанням.

— Чому обрали для отримання вищої освіти цей навчальний заклад?

— Обрала ЧНУ, бо отримала багато позитивних відгуків від знайомих, які там навчалися. Також освітній заклад знаходиться в місті, де я проживаю. Це зручно. Також, коли я завершила навчання в коледжі в Корсунь-Шевченківську, то там теж порадили йти в Черкаський національний.

— Які знання, уміння, навички здобуті під час навчання згодилися в житті чи професійній сфері?

— Безумовно, знання та набуті навички під час навчання використовую у роботі. У ЧНУ я навчалася на вчителя початкових класів, мала додаткову кваліфікацію — психологія. Завдяки цьому мені легше працювати з дітками, адже краще їх розумію. Також наукові дані, які викладали в інституті, і зараз актуальні. Звичайно, з урахуванням змін, адже наука постійно прогресує. І ми намагаємося дотримуватися оновлень, так само, як університет.

— Що можете побажати до сторіччя Черкаського національного?

— Я хотіла б побажати міцного здоров’я викладачам, які несуть знання у світ. Це дуже благородна місія. А також натхнення — творчого і наукового, успіхів у праці, а навчально-науковому інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва — талановитих студентів, які будуть передавати отримані знання, нести їх далі та збагачувати школи Черкащини і всієї України.

Джерело: novadoba.com.ua