«Синці загоюються — душа ніколи». Саме під таким гаслом проходить цьогорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», до якої долучилися й студенти ННІ природничих та аграрних наук.

У межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та задля підвищення обізнаності студентів ННІ природничих та аграрних наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького з питань протидії домашньому насильству та всіх форм насильства був проведений просвітницький онлайн-захід із представниками патрульної поліції.

Які бувають види насильства, як не стати жертвою таких дій та куди необхідно звертатись по допомогу — ці питання стали темою зустрічі, яка відбулася за участі начальника відділу зв‘язків з громадськістю управління патрульної поліції в Черкаській області, старшого лейтенанта поліції Юлії Сліпченко.

Особливу увагу студентів Юлія Андріївна звернула на те, як важливо не боятися повідомляти про факти насильства відносно них. Закликала присутніх завжди пам’ятати — насильство не можна терпіти, з ним потрібно боротися. Розповіла про фізичне, психологічне, сексуальне, економічне та інші види насильства.

Під час лекції Юлія вела активний діалог зі студентами та повідомила, куди потрібно звертатися у випадку виникнення проблем.

Окрім цього, студенти дізналися нову інформацію щодо адміністративної відповідальності за такі правопорушення як:

  • куріння тютюнових виробів у заборонених місцях;
  • розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді;
  • дрібне хуліганство.

Щиро дякуємо Юлії Сліпченко за постійну підтримку та допомогу у проведенні таких заходів!

ННІ природничих та аграрних наук