Захищаючи Україну від російських загарбників, загинув випускник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олексій Шевченко.

Трагедія сталася 8 листопада внаслідок мінометного обстрілу населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області.

Народився Олексій 2 червня 1996 року у Пирятині на Полтавщині. Упродовж 2002-2013 років здобував освіту у Пирятинському ліцеї. Паралельно навчався у Дитячо-юнацькій спортивній школі, отримував спортивні перемоги на змаганнях районного та обласного рівнів. У навчально-науковому інституті фізичної культури, спорту та здоров’я отримав фах учителя фізичної культури.

У 2017 році був призваний на строкову військову службу у в/ч 3052 Національної гвардії України. Під час проходження строкової служби за власним бажанням переведений на військову службу за контрактом. Після закінчення терміну дії контракту у 2019 році звільнився з лав Національної гвардії. Працював вчителем фізичної культури у Пирятинській школі №6.

З березня 2020 по лютий 2021 року обіймав посаду головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради.

У перший день повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року, за власним бажанням став на захист батьківщини та був мобілізований до військової частини, у якій проходив строкову військову службу.

У Олексія Ігоровича Шевченка залишилися вагітна дружина, батьки та сестри. Університетська спільнота висловлює співчуття родині героя. 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького,

ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я