Із глибоким сумом повідомляємо, що 24 серпня 2021 року на 87 році життя після тривалої хвороби відійшла у вічність Кириленко Ольга Іванівна.

Ольга Іванівна Кириленко народилася 04.09.1934 року у сім’ї військовослужбовця. Зростала в атмосфері доброзичливості та поваги. Закінчила філологічний факультет Черкаського державного педагогічного інституту імені 300-річчя возз’єднання України з Росією. Педагогічну діяльність розпочала у середній школі № 4 міста Черкаси. Виявила неабиякий методичний хист, організаторські здібності і у 1965 році була запрошена працювати на кафедру російської мови. Більше 30 років пропрацювала старшим викладачем у Черкаському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького на кафедрі російської мови та методики її викладання. Плідно співпрацювала з учителями міста й області, була активним організатором громадського життя факультету. 

Людина великого методичного таланту, високої працездатності, знаний педагог-методист. Її зусиллями підготовлено не одне покоління вчителів – справжніх знавців своєї справи. Добрий, світлий спомин про Ольгу Іванівну Кириленко назавжди збережеться у серцях рідних, колег, колишніх випускників, усіх, хто її знав, любив та шанував.

У нашій пам’яті Ольга Іванівна залишиться принциповою і доброю, активною і цілеспрямованою, чуйною до студентів і колег, надійним порадником, професіоналом своєї справи.

Університетська громада глибоко сумує з приводу цієї тяжкої втрати та висловлює щирі співчуття всім рідним і близьким Ольги Іванівни. 

Віримо, що Всемилостивий Господь прийме її світлу та щиру душу в Царство Небесне. Вічна світла пам’ять!

Прощання відбудеться 27 серпня о 10:00 у Будинку трауру.

Колектив кафедри російської мови, зарубіжної літератури та методики навчання,
ректорат, вчена рада, профком Черкаського  національного університету імені Богдана Хмельницького