Майбутні журналісти групи 1-Р курсу 21 лютого разом зі старшим викладачем кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації Людмилою Солодкою з навчальною екскурсією відвідали редакцію інтернет-видання «ПРОЧЕРК». Відповідальний редактор Назарій Вівчарик поділився із студентами секретами роботи сайту та особливостями журналістської праці в нових медіа.

Багато хто вважає, що для працівників сайту приміщення редакції не потрібне.Насправді, офіс дисциплінує, додає темпу в роботі. А темп є важливою складовою журналістської діяльності в сучасних інтернет-медіа. Адже від того, настільки оперативно ЗМІ публікує новини залежить його конкурентноспроможність», — говорить Назарій Вівчарик.

«ПРОЧЕРК» — це інтернет ресурс резонансної інформації Черкас та області, який розпочав свою діяльність у 2010 році. Головною метою роботи сайту є оперативне інформування жителів міста про гучні та актуальні події, висвітлювання дій влади та демонстрування найцікавіших тем світського життя. Для кожної важливої теми існує окрема рубрика, тож читачі легко орієнтуються та знаходять потрібну їм інформацію.

Відповідальний редактор на власних життєвих прикладах розповів студентам про переваги і недоліки цієї професії журналіста в цілому.

Наостанок Назарій Вівчарик дав корисні рекомендації майбутнім акулам пера та запросив на практику до «ПРОЧЕРКу»:

«Професія журналіста постійно розвивається — сьогодні навчаю я вас, а завтра ви мене будете вчити. Проте, не зважаючи на стрімкий розвиток соцмереж, ЗМІ будуть актуальні. Учіться, вдосконалюйтесь та шукайте себе».

Приємно вражені і задоволені студенти залишили приміщення редакції усміхненими, мотивованими, та готовими до нових звершень.

«Ця екскурсія дозволила під іншим кутом побачити обрану професію. Я почула багато цікавої інформації, порад і побажань, яка в майбутньому допоможе стати хорошим фахівцем», — ділиться враженнями студентка 1-Р курсу Марина Швець.

Таким чином першокурсники продовжують опановувати свою професію, спираючись на досвід та поради досвідчених людей.

 

 

Автор/фото – Наталія Напорко 1-Р