У Черкасах презентували збірку інформаційних і фотоматеріалів «Пам'ять серця», видану за сприяння Черкаської міської ради. У патріотичному заході взяли участь викладачі й студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

— Найвищою нагородою для загиблих є пам'ять про них, — наголосив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та звернувся до присутніх із проханням вшанувати воїнів, які полягли в АТО, хвилиною мовчання. Родичам померлих було вручено листи-подяки та комплекти видання «Пам'ять серця». Бійців-Героїв було згадано поіменно. Адже сама книга підготовлена і надрукована з метою збереження пам’яті про кожного з двадцяти шести Героїв — вихідців із м. Черкаси, які загинули під час проведення антитерористичної операції. Зі сцени прозвучали історії їх життя та подяка рідним. Дружина одного з загиблих бійців Олена Ложешнікова зазначила: «Виносити на загал свої почуття — дуже тяжко і боляче. Ми завжди пам’ятатимемо про своїх рідних. Але якщо ви прийшли сюди, значить робота над книгою пройшла недаремно».

Також були нагороджені учні та вчителі навчальних закладів міста, які взяли участь у міському конкурсі «Пам'ять серця». Їхні твори розміщені у другій частині книги. Перша частина видання складається зі спогадів батьків, дружин, дітей, вчителів, друзів і колег та військових соратників загиблих Героїв. Збірку надруковано тиражем 1100 примірників. ЇЇ буде безкоштовно надано бібліотекам міста та навчальних закладів Черкас, зокрема й науковій бібліотеці  ЧНУ ім. Богдана Хмельницького.

Таїса Агавердієва, студентка 1 курсу ННІ УФСК,  

Аліна Піскова, студентка 1 курсу ННІ УФСК,

Фото: прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Черкаська міська рада