«Музей історії університету» відвідали студенти-другокурсники ННІ іноземних мов 14 грудня. Захід відбувся за ініціативою завідувачки кафедри сучасних практик викладання англійської мови, доцента Наталії Сливки.

Провела екскурсію професор ЧНУ Лариса Синявська, яка детально розповіла про утвердження педагогічної освіти на Черкащині.

Відвідувачі з цікавістю розглядали експозиції музею та стенди, на яких були представлені документи 1930-х років: старі підручники, чорнильні ручки, атестати та заліковки. Артефакти з минулого, що колись належали таким же студентам, не тільки розкривають історію становлення університету, але часто  розповідають й про особисті історії.

Після екскурсії відвідувачі висловили щиру вдячність співробітникам музею і поділились своїми враженнями:

«Мене найбільше вразила дуже мала кількість студентів в 1920-30-х роках, а також зовнішній вигляд дипломів та залікових книжок», — зазначила студентка 2-Б курсу Валерія Івашкова. 

«Найбільше запам'ятався зовнішній вигляд навчальних закладів, у яких існувало лише 3 кафедри, і фотографія, на якій чітко видно вибух біля навчального корпусу № 4 ЧНУ за часів Другої світової війни», — поділилася думками студентка 2-Б курсу Катерина Дяченко. 

Радимо відвідати «Музей історії університету» і долучитись до історичного минулого нашої alma mater. Це можливість дізнатись багато нового і цікавого про Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького.

ННІ іноземних мов