Першокурсники навчально-наукового інституту історії й філософії взяли участь у виїзному практичному занятті з дисципліни «Дипломатичний протокол та етикет». Організатори — науковці інституту: професор Анатолій Чабан і доцент Анжела Іржавська.

Заняття відбулося на базі Шевченківського національного заповідника «Тарасова гора». Під час роботи студенти розглянули питання організації прийомів закордонних делегацій у всесвітньовідомих пам’ятних місцях України.

Особливу зацікавленість викликала зустріч із колишнім Послом України у Республіці Білорусь, екс-міністром культури України, нинішнім заступником Генерального директора заповідника Ігорем Ліховим. Разом зі студентами він обговорив проблему формування особистості сучасного українського дипломата, його патріотичних, професійних і моральних якостей.

Крім участі в наукових заходах, викладачі та студенти вшанували пам’ять Тараса Шевченка, ознайомилися з експозицією музею Кобзаря, виставкою робіт мистецької родини Теліженків,  а також із об’єктами історико-культурної спадщини Канева, Канівського та Черкаського районів нашої області.

ННІ історії та філософії