bgb
 
 
 
 
 

20 вересня по всьому світу відбувається екологічна акція під назвою «World Cleanup Day». В Україні акція відбувається у 21 регіоні під гаслом «Зробимо Україну чистою разом!»

Організаторами заходу є Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it Ukraine спільно з міжнародним рухом Let’s Do It World та міжнародним молодіжним рухом School Recycling World.

З цієї нагоди за ініціативи студентської ради ННІ природничих та аграрних наук відбулась акція з прибирання в ботанічному саду Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Студенти-природничники та студентська рада університету на чолі з директором ННІ природничих та аграрних наук Максимом Гаврилюком допомагали працівникам ботанічного саду — прибирали небажане гілля, знищували інвазивні рослини. Як розповів студентам директор ботсаду Валентин Миколаєць, небажані рослини, такі як багрина звичайна, хміль звичайний, айлант найвищий, клен американський та інші, становлять загрозу для існування багатьох рослин із колекції ботанічного саду. Тому в таких умовах їх необхідно видаляти.

Основна мета заходу в усьому світі — формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, об’єднання зусиль заради екологічного майбутнього. Тому закликаємо усіх щоденно докладати  зусилля для збереження довкілля заради майбутнього!

ННІ природничих та аграрних наук