Студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провела щорічний благодійний марафон напередодні Дня Святого Миколая.

Нещодавно студенти та викладачі здали кров та плазму, а отримані кошти спрямували на надання фінансової допомоги онкохворому Андрію Нагорному.

За словами психолога Черкаського обласного онкологічного диспансеру Надії Азаматової, хлопець перебуває на лікуванні в закладі понад рік.

— Фахівці діагностували в Андрія т-лімфобластну лімфому. На превеликий жаль, його мати померла, а батько — тяжкохворий. Андрій небагатослівний, але досить самостійний і у відділенні допомагає іншим батькам з дітьми. Лікарі завжди позитивно відгукуються про хлопця, — зазначила Азаматова.

Як зазначила голова студради ЧНУ ім. Б. Хмельницького Мар'яна Кусяка, спільними зусиллями охочі зібрали 15 тисяч гривень.

— Уже понад п’ять років студенти відвідували дітей в онкодиспансері, дарували презенти та організовували розважальну виставу до Дня Святого Миколая. Цьогоріч через карантинні обмеження ми не змогли подарувати свято, але завдяки донорській крові зможемо допомогти Андрію. Кожен із нас не знає, що буде завтра і може опинитися в такій ситуації. Якщо ми можемо зараз допомогти, то чому б це не зробити? — зауважила Кусяка.

Черкаський обласний онкологічний диспансер