Студенти-третьокурсники спеціалізації «Видавничий бізнес і сучасні комунікативні технології» долучились до відеофлешмобу «Україна та Європа: прямуємо разом» від Представництва ЄС в Україні. Проєкт створено завдяки дистанційному навчанню в межах дисципліни «Редакторська майстерність».

Керівником та ініціатором цього відеопроєкту стала викладачка  кафедри видавничої справи, редагування та теорії інформації Людмила Солодка.

— Головною умовою виконання навчального завдання було швидко придумати ідею для відео і реалізувати, залишаючися вдома. Формат дистанційного навчання вимагає нових підходів у викладанні навчальних дисциплін. Тому якщо є нагоди запропонувати студентам завдання, яке спонукає до творчості, я залюбки використовую її, — наголошує Людмила Солодка. — Створюючи відео, студенти не тільки долучилися до всеукраїнської акції, а й «прокачали» свої знання з логіки, закріпили журналістські навички та висловили свою громадянську позицію щодо збереження довкілля.

Відео на прикладі групи студентів 3-ВБ курсу сприяє поширенню європейських цінностей, зокрема мотивує бути екосвідомими жителями нашої планети. Кожен з учасників розповів про одну зі своїх екозвичок і чому це важливо для навколишнього середовища. У відео можна знайти гарні ідеї та поради, як стати більш екосвідомим: від використання термочашок до власноруч виготовлених мішечків для походу в магазин.

«Бути природі другом, а не ворогом — це свідомий вибір кожного із нас» — закликають студенти-видавці у своєму відео.

 

Флешмоб «Україна та Європа: прямуємо разом» є частиною інформаційної кампанії Представництва ЄС в Україні, метою якої є поширення європейських цінностей. Учасники флешмобу змагатимуться за право взяти участь у Фестивалі регіонального кіно, а найкращі відеороботи покажуть на українському телебаченні. Більше про флешмоб ви можете дізнатись тут.

Катерина Бондар, Анастасія Тишкевич, студентки 3-ВБ курсу, ННІ української філології та соціальних комунікацій