Новий навчальний рік на кафедрі державної служби, публічного адміністрування та політології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розпочався з нових ідей та інновацій в освітньому процесі. 

З вересня для бакалаврів політології та магістрів публічного адміністрування та політології втілюється проєкт — онлайн-марафон зустрічей з відомими та публічними людьми. Творче зростання у професії неможливе без поєднання теорії з практикою, пошуків нових форм отримання знань, набуття відповідних навичок. 

Так до участі у проєкті була запрошена заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна. Анастасія Сергіївна є випускницею ННІ  економіки і права, а зараз працює над дисертаційним дослідженням на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук. 

Жвавою та цікавою видалася  розмова посадовиці із бакалаврами політології та магістрами публічного управління і адміністрування. Пані Анастасія поділилася досвідом створення та розвитку власного журналістського проєкту, а також про роботу в місцевому самоврядуванні, про нові виклики, що стоять перед місцевою владою в умовах воєнного стану. 

Молодь цікавили відповіді на запитання про студентські роки, про реалії практичної політичної діяльності, про командність у роботі органів влади. 

— Я вам щиро усім бажаю сповна насолодитися студентським життям, бути активними, цікавитися усім, що до душі, — на завершення зустрічі сказала Анастасія Чубіна. 

— З початком нового навчального року з метою урізноманітнити навчальний процес та активізувати позанавчальну роботу я вирішила провести ряд зустрічей з об’єднавчою назвою «онлайн-марафон» для наших студентів з policy-makers — народними депутатами України та депутатами місцевих рад різного рівня, державними службовцями та посадовцями органів місцевого самоврядування, а також експертами, журналістами та іншими лідерами громадської думки. Я рада, що ця ідея знаходить підтримку і серед студентів, які залюбки приєднуються до зустрічей та виявляють великий інтерес до них, і для спікерів, яких я запрошую поділитися практичним досвідом зі здобувачами освіти, — розповідає ініціаторка проєкту, кандидатка політичних наук Олександра Дем’яненко.

Кафедра державної служби, публічного адміністрування та політології