Освітній процес у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького триває у змішаному форматі, з дотриманням вимог безпеки.

Студенти й викладачі радіють можливості повернутися до аудиторного навчання. Вважають, що це підвищує якість освіти та дає молоді комунікативні навички. Крім того, матеріальна база університету, лабораторії, спортивні зали та спеціально обладнані аудиторії — неодмінна складова вищої освіти.

— На факультеті обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем 2022/2023 навчальний рік розпочався у змішаному режимі. Зокрема в аудиторії на навчання вийшли студенти другого курсу, а усі інші почали навчатися дистанційно.

На перші лекційні заняття другокурсники прийшли після майже річної перерви занять у звичайному форматі, тому сприйняли звістку про очне навчання з ентузіазмом та забезпечили явку більше, ніж 80%.

За словами студентів, вони відчувають потребу бути в стінах університету, хоча є певні побоювання з приводу безпеки. Але після проведених інструктажів про поводження під час повітряної тривоги та реальне відпрацювання дій під час однієї з них, в очах студентів з’явилось більше спокою і упевненості у собі, ЧНУ та країні, — розповідає декан факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем Борис Онищенко.

— Ми розпочали навчання відзначенням Дня археолога. З цієї нагоди провели засідання археологічного клубу «Акінак» під керівництвом доктора історичних наук, професора, завідувача кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Анатолія Морозова. Анатолій Георгійович — натхненник цього клубу, який діє в університету з 1996 року. Засідання відбулося в «Музеї археології»  при ННІ міжнародних відносин, історії та філософії, — зазначає директорка навчально-наукового інституту Наталія Земзюліна.

А директор ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Леонід Нечипоренко наголошує, що для підготовки студентів їм необхідні спортивні та тренажерні зали, пристосовані приміщення, і, звісно, безпосереднє спілкування викладачів зі здобувачами освіти.

— Заняття проводимо і на базі університету, і на базі спортивних закладів міста, — пояснив він.

Голова студентської ради ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Каріна Желдак говорить:

— Дякуємо нашим військовим за те, що ми змогли повернутися на навчальний рік в стіни нашого інституту!

— Я, як староста своєї групи, щаслива побачити своїх одногрупників, посмішки на їхніх обличчях, — додає другокурсниця ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Наталія Андерс.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького