Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та учні спеціалізованих шкіл Черкас стали переможцями всеукраїнських проектів Асоціації українських германістів.

Нагадаємо, ХХVI Міжнародна науково-практична конференція Асоціації українських германістів «Moderne Germanistik auf der Suche nach einer neuen Identität: interdisziplinär, interkulturell, international» відбулася у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника в м. Івано-Франківськ наприкінці вересня.

На цій конференції було представлено результати всеукраїнських проектів «Sagenhafte Landschaft der Ukraine» та «Hut ab, ukrainische Frau!»

За результатами конкурсу було створено карту України, на якій Черкаську область презентовано роботами студенток 3 курсу ННІ іноземних мов. Найцікавішою визнано легенду про місто Корсунь-Шевченківський, зокрема, про історію кохання Яна і Наталки, представлену малюнком Євгенії Хачко та текстом німецькою мовою Владислави Барнякової, Наталії Дяченко і Анжели Бондаренко.

За результатами проекту «Hut ab, ukrainische Frau!» було видано жіночий календар, для якого відібрано три роботи з Черкаської області: історія про Марину Павленко, підготовлену студентками 2 курсу ННІ іноземних мов Анною Гурелею та Лілією Гаращук; історія про Яну Зінкевич, створену ученицею Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 28 імені Т. Г. Шевченка Черкаської міської ради Анною Овсієнко та історія про Аліну Вяткіну, автор — учениця Черкаської гімназії №31 Олександра Гринькова.

Координатор АУГ від Черкаської області Леся Овсієнко