Упродовж першого семестру студентки навчально-наукових інститутів іноземних мов, міжнародних відносин, історії та філософії та психологічного факультету Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького беруть участь у програмі академічної мобільності здобувачів освіти у Поморському університеті м. Слупськ (Польща).

Програма мобільності є неймовірно пізнавальною та корисною для студентів, як у навчальному, так і культурному аспектах. Під час стажування студенти мають змогу не лише вдосконалити польську та англійську мови, але й підвищити свій освітній рівень кожен зі своєї спеціальності, відвідавши лекції та семінари.

У вільний від навчання час студентки активно подорожують та вивчають культурну спадщину європейських міст.

Софія Лємешева поділилася враженнями про побачене:
— Замок Мальборк — найбільший середньовічний цегляний замок у світі, один з еталонів цегляної готики, пам'ятка Світової спадщини ЮНЕСКО. Після 2-ої світової війни був відновлений, реставратори чудово зберегли дух тих далеких часів. Вражають його масштаби, а історію замку нам повідав аудіогід, який розповів цікаві історичні факти та допоміг дізнатися більше про експонати музею.


— Навчання дуже подобається, ніяких зайвих предметів, всі дисципліни викладають англійською мовою (окрім курсу з німецької мови, яка проводиться переважно польською). Викладачі приємні й з розумінням ставляться до студентів, координатор завжди на зв'язку та готовий допомагати. Загалом приємні враження, — розповіла Марія Лютенко.


Про відвідини міста Гданськ поділилася Віолетта Томаз:
— Старе місто Гданська —– це чарівна частина історії та архітектури. Вузькі вулички, прикрашені барвистими будинками, переплітаються з величністю старовинних церков і ратуш. Прогулянка містом дає можливість насолоджуватися красою відновленої фасадної лінії, а величні вежі та брами нагадують велич стародавніх часів. Кожний куток старого міста — це дивовижна подорож у минуле, де історія та культура проявляються в кожній архітектурній деталі.



Відділ міжнародних зв’язків