Студентка 4 курсу ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Аліна Романків успішно представила Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького  у конкурсі студентських наукових робіт на тему: «Імплементація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в контексті транскордонного співробітництва».

Захід проходив на базі ННІ євроінтеграційних досліджень та факультету історії та міжнародних відносин Ужгородського національного університету. Серед учасників конкурсу — студенти, магістранти та аспіранти, які здобувають вищу освіту за освітнім ступенем бакалавра, магістра, доктора філософії у закладах вищої освіти України.

За результатами внутрішнього і зовнішнього рецензування наукових робіт оргкомітет визначив переможців і висловив вдячність усім, хто взяв участь у конкурсі та показав високий рівень підготовки й обізнаності у запропонованій тематиці. Серед кращих і робота Аліни Романків, яку відзначено і рекомендовано до друку у збірнику наукових праць «Міжнародний науковий вісник». Наукове дослідження на тему: «Білорусько-польський міграційний конфлікт: виклик безпеки Євросоюзу»  студентка виконувала під керівництвом доцентки кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Олени Сухушиної.

 — Тема статті була обрана з огляду на актуалізацію сучасних політичних тенденцій і трансформацій. На прикладі білорусько-польського міграційного конфлікту хотілося б привернути увагу суспільства до викликів безпеки для ЄС, що є очевидними, — поділилася враженнями Аліна. — Так сталося, що написання роботи збіглося у часі з початком російсько-української війни. Чесно кажучи, думки в перший тиждень війни розсіювалися, не було їх чіткої скерованості й опрацювання даної теми було відкладено. Не хотілося абсолютно нічого. Згодом, адаптувавшись до ситуації, взяла себе під контроль. Почала робити буденні речі та повернулася до написання роботи. Загалом сучасні політичні, економічні та культурні процеси в межах ЄС є надзвичайно динамічними, саме тому планую продовжувати досліджувати аспекти, що пов'язані з цією темою, й надалі.

Вітаємо Аліну з відзначенням її наукової праці й бажаємо подальших успіхів!


Доцентка кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Олена Сухушина