Студентка 3-го курсу ННІ іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Дарина Кривошия взяла участь у міжнародному онлайн форумі із захисту прав людини «Harmless».

Форум проходив 27—30 квітня 2022 року. Міжнародні експерти, громадські активісти та студенти з різних країн світу обговорили важливі питання щодо гуманітарної кризи, яка виникла в результаті повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України, поширення та вплив дезінформації та пропаганди, а також особливості економічної ситуації, проблеми у сфері екології, освіти тощо.

Важливо, що участь у форумі передбачала не лише актуалізацію та розгляд вказаних питань, а й пошук шляхів їх вирішення. Задля цього всіх учасників зібрання було поділено на комітети. Дарина працювала у комітеті «DROI», який досліджував можливості подолання потужної  гуманітарної кризи в Україні та задоволення базових потреб населення. Йшлося, зокрема, про усунення мовного бар’єра, створення «зелених коридорів», необхідність належного фінансування, працевлаштування для біженців, екологічні ризики та ін. 30 квітня відбулося підсумкове засідання — Генеральна асамблея, — під час якого кожен комітет представив результати своєї роботи та прийняв відповідну резолюцію.

 

 

  

 
 
ННІ іноземних мов