У Черкаському національному університеті триває активна співпраця з іспанським університетом Вальядоліда у межах програми Еразмус +.

«Проєкт з міжнародної кредитної мобільності, який розпочався у 2019 році, дає можливість студентам та викладачам ННІ іноземних мов отримати індивідуальний грант на навчання чи стажування в одному з найкращих університетів Іспанії, — зазначила ініціаторка та координаторка проєкту, в. о. завідувачки кафедри сучасних практик викладання англійської мови Наталія Сливка. — Наразі в університеті успішно реалізується два проєкти з цим університетом, які триватимуть до 2023 року».

Нещодавно зі семестрового навчання повернулася студентка 4 курсу ННІ іноземних мов Валентина Сенатор. Протягом 5 місяців вона навчалася в університеті Вальядоліда за спеціальністю «Англійська мова». Своїми враженнями студентка поділилася з ректором:

— Перші місяці навчання в університеті Вальядоліду пролетіли дуже швидко та непомітно. Система навчання кардинально відрізняється від системи навчання в Україні. Студент у змозі обирати предмети, які він хоче вивчати, а тому він сам має вміти керувати своїм тайм-менеджментом, а також бути свідомим у своєму виборі (тобто потрібно продумати так, аби різні предмети не були один на одному). Пандемія змінила все: буденне життя, навчальний процес. Дуже цікаво проходять пари в університеті. По-перше, існує так званий CampusVirtual, де у кожного студента є своя персональна сторінка, перелік предметів, які він вивчає, вказані ті чи інші дедлайни проєктів, а також доступ до всіх можливих сервісів самого університету (від бібліотеки до певного чату з іншими студентами). Усі матеріали викладачі викладають на сторінці свого курсу, там же ви знайдете додаткові ресурси, лекції і проєкти. Цікаво те, що викладачі ставляться до студентів, як до рівних собі, дискусії та постійні дебати — це невіддільна частина навчання. У такому режимі студент вчиться не лише критично мислити, а й розвиває свої мовні навички, вчиться виражати свої думки чітко та зрозуміло.

Спілкуючись з ректором, студентка підкреслила необхідність залучення студентів до участі в таких програмах, адже це можливість отримати неоціненний культурно-соціальний досвід. У подарунок рідній alma mater студентка привезла декоративну тарілку із зображенням визначних пам'яток Вальядоліду. Тарілка буде зберігатися на кафедрі сучасних практик викладання англійської мови.

Ректор ЧНУ Олександр Черевко подякував студентці за достойне представлення Черкаського національного університету у європейському ЗВО:

— Я дуже задоволений, що в нас є такі гарні, активні, вмотивовані студенти, які прагнуть розвиватися, прагнуть нових знань і досвіду. Пишаюся тим, що наш університет завдяки таким проєктам надає їм можливість здобути цей досвід!

 Кафедра сучасних практик викладання англійської мови